String furniture


Wie kent deze klassieker nou niet? Al jaren zijn wij verliefd op de tijdloze systemen van de Zweedse architecten Kajsa & Nils Strinning die String in 1949 ontwierpen. 

Met oprechte trots zijn wij vanaf heden officieel dealer van dit prachtige merk. Dit betekend dat wij alle producten van String aan u kunnen leveren. In onze winkel zijn een wandsysteem en verschillende samples te bewonderen. Ook kunnen we u de mogelijkheden laten zien om geheel naar wens een eigen String system te ontwerpen. Graag nodigen we u bij ons uit om deze Scandinavische ervaring aan te gaan! 

Neem alvast een kijkje op de String inspiratiepagina of begin meteen met het bouwen van je eigen systeem op de Build-your-own pagina. 

Voor vragen, bestellingen of om gewoon even te sparren gaan we graag met u in gesprek! 

Sommige dingen worden zo sterk geassocieerd met een specifieke tijd, dat ze uiteindelijk tijdloos worden. Zo kan je de bijdrage van Nisse en Kajsa Strinning aan de Scandinavische designgeschiedenis samen vatten. Maar hoe kwam het idee voor het rekkensysteem String®? Bonnier’s openbare bibliotheek realiseerde zich dat de meeste Zweedse huizen niet waren ingericht met de nadruk op boekenplanken, waardoor het voor hen vrij moeilijk was om boeken te verkopen. In 1949 kondigden ze een wedstrijd aan waarbij ze alle bijdragers vroegen om een ​​ontwerp voor een plank met een paar criteria in te dienen. De plank moest betaalbaar zijn, gemakkelijk te verzenden en even gemakkelijk te monteren. String® voldeed aan alle eisen en werd datzelfde jaar uitgeroepen tot winnaar. Natuurlijk werd String® in de jaren vijftig een veelgebruikt meubel in de Zweedse huizen. De jaren vijftig en zestig waren bewogen jaren voor String®, die royaal werd gemonteerd in de kantoren van het VN-hoofdkwartier in New York, gouden medaillewinnaar op de Triënnale van Milaan, onderdeel van de tentoonstelling in H55, die het begin was van de designbeweging Zweeds design, en String® System werd ook het best verkochte Scandinavische meubelstuk in Duitsland.